Cum poate ajuta designul calitativ al magazinelor online la vânzări?

Site-urile web sunt noile vitrine.
Un design bun al unui magazin online poate fi diferența dintre un client care intră și iese. Nu este vorba doar de estetică, ci și de utilizare și accesibilitate. Site-ul dumneavoastră trebuie să fie ușor de navigat pentru clienți, astfel încât aceștia să nu fie frustrați sau să plece fără să cumpere nimic.
Dacă doriți mai multe vânzări, asigurați-vă că vă proiectați site-ul web ținând cont de conversie de la început până la sfârșit - inclusiv imagini, redactare, aspect, navigare și procesul de finalizare a achiziției. Ai nevoie de un designer profesionist care se ocupă de magazine online, și care să înțeleagă cum oamenii cumpără online astăzi.
Continuați să citiți pentru a afla tot ce trebuie să știți despre designul site-urilor web pentru magazinul dumneavoastră online.

6 moduri în care designul interfeței influențează magazinul online
Un site web poate crește sau distruge afacerea dumneavoastră
Este imaginea companiei dumneavoastră și prima interacțiune pe care clienții o au cu brandul. Dacă nu le place ceea ce văd, nu vor rămâne mult timp.

1. Construiți încrederea clienților
Site-ul dumneavoastră trebuie să fie profesionist și de încredere dacă doriți mai multe vânzări.
Dacă pare că un amator l-a creat, oamenii vor gândi la fel despre produsele sau serviciile oferite – chiar dacă sunt de top. Magazinul online trebuie să fie proiectat profesional.
Oamenii cumpără de la mărcile pe care le plac și în care au încredere, nu de la cele care arată ieftine sau neinvitatoare. Dacă site-ul dumneavoastră este proiectat prost, arată că nu vă faceți timp pentru a vă prezenta ca un brand profesionist - iar oamenii vor ezita să cumpere produse de la dumneavoastră din această cauză.

2. Ajută oamenii să ia o decizie
A face clienții să cumpere pe site-ul dumneavoastră nu este o sarcină ușoară. Trebuie să le faceți cât mai ușor posibil să facă ceea ce vreți să facă – să cumpere!
Oamenii sunt ocupați și chiar dacă sunt interesați de produsele sau serviciile tale, nu înseamnă că au timp sau răbdare să navigheze pe un site cu design slab.
Trebuie să oferiți clienților o cale foarte clară de la momentul în care vă vizitează site-ul până la momentul în care achiziționează unul dintre produsele dumneavoastră. Nu vă așteptați să caute în jurul site-ului ceea ce doriți să găsească - facilitați-le prin proiectarea unei interfețe intuitive și simple. Puteți afla mai multe despre consultanța în design web aici, pentru a începe un website de succes.

3. Te ajută să te evidențiezi din competiție
Dacă vrei mai multe vânzări, site-ul tău trebuie să fie mai bun decât al concurenților tăi. Trebuie să oferi o propunere de vânzare unică, care să te facă să ieși în evidență din mulțime – atât la fața locului, cât și în afara acesteia.
Dacă site-ul dumneavoastră web arată ieftin sau are un conținut prost scris, clienții sunt probabil să meargă cu unul dintre concurenții care are un site web mai arătos sau conținut mai profesionist.
De exemplu, dacă ați deține un butic de îmbrăcăminte de lux și site-ul dumneavoastră arăta ca și cum l-ați făcut în anii 90, oamenii ar fi mai probabil să meargă cu unul dintre concurenții dumneavoastră care depune mai mult efort în designul site-ului lor.

4. Face cumpărăturile mai ușoare
Cu cât este mai ușor să faci cumpărături pe site-ul tău, cu atât rata de conversie va fi mai mare.
Oamenii nu au mult timp și doresc să intre și să iasă rapid dintr-un site, astfel încât să își poată continua viața plină. Dacă vrei să-ți dea banii, fă-le cât mai ușor posibil să găsească ceea ce caută.
Aceasta înseamnă să folosiți un aspect intuitiv care nu derutează clienții și nu îi lasă în fundături atunci când fac clic pe articolul greșit.

5. Ajută la diferențierea afacerii
Există site-uri web care arată ca niște clone ale altora – de exemplu, o mulțime de magazine de articole de înfrumusețare au același aspect și schemă de culori. Site-ul tău ar trebui să arate unic față de site-urile concurenților tăi, altfel nu vei ieși în evidență.
Clienții vor să vadă că ești diferit de toți ceilalți, așa că pune-te deasupra concurenței, făcând site-ul personalizat și memorabil. De exemplu, puteți folosi fotografii mari și luminoase ale produselor dumneavoastră pentru a atrage oamenii sau pentru a încorpora un design complet nou, pe care nimeni nu l-a văzut până acum.

6. Vă ajută să vă clasați mai sus
Dacă roboții motoarelor de căutare nu vă pot accesa cu crawlere site-ul, nu veți obține clasamentele dorite pentru cuvintele cheie importante! Fiecare pagină a site-ului dumneavoastră ar trebui să poată fi accesată cu crawlere, astfel încât să poată apărea în căutările web.
Fără un site web ușor de căutat, cei mai mulți dintre clienții tăi nu vor ști niciodată că afacerea ta există și vei pierde o mulțime de vânzări potențiale. Acest lucru este important deoarece majoritatea clienților caută afaceri locale pe smartphone-urile lor.
Dacă site-ul dumneavoastră este dificil de accesat cu crawlere, veți pierde și oportunitățile de a obține recomandări de la clienții care vă găsesc site-ul, dar nu pot accesa anumite pagini.

De ce trebuie să angajez un profesionist?
Dacă doriți să experimentați succesul în comerțul electronic, este esențial să angajați un designer profesionist care știe să proiecteze un magazin online care să atragă clienții și să îi ajute să ia o decizie. În era post-Amazon, cumpărătorii online au mai multe opțiuni decât oricând – de la comercianții cu amănuntul care oferă o experiență completă de cumpărături până la magazinele pe care le poți vizita fără a te îmbrăca. Singura modalitate de a trece înaintea concurenței este să vă asigurați că site-ul dumneavoastră asigură o vânzare ușoară și un proces ușor și intuitiv pentru client.

De ce să nu îmi fac designul magazinului online de unul singur?
Ar putea fi tentant să vă proiectați site-ul de unul singur în loc să angajați pe cineva, dar nu este întotdeauna cea mai bună opțiune.
Dacă nu aveți o echipă de web design dedicată, ei nu vă vor cunoaște afacerea la fel de bine ca un profesionist și se va vedea acest lucru pe site-ul final. Nu angajați pe cineva doar pentru că credeți că ar putea fi ieftin – cu siguranță există ceva de genul „primești ceea ce plătești”, fie că este vorba de design de site web sau orice altceva.

Creșteți vânzările cu un graphic designer astăzi
Acum cunoașteți mai multe moduri diferite în care designul unui magazin online poate ajuta la creșterea vânzărilor pentru magazinul dumneavoastră. Dacă doriți să aveți succes online, asigurați-vă că site-ul dumneavoastră este la îndemână, apoi ieșiți în față și începeți să vindeți.
Nu este un proces ușor, dar când vezi că profiturile tale încep să crească încet, recompensele vor merita. Mult succes cu site-ul tău!
Și când sunteți hotărât să angajați un profesionist, contactați-ne pentru a vă da cea mai bună soluție pentru business-ul dumneavoastră.

28/Feb/2023

Agentia WEB22 Timisoara

Cum poate ajuta designul calitativ al magazinelor online la vânzări? - 22/Feb/2024